HTML

lecTORkos

A lecTOR a különböző nyelvek ínyenc ételeit ízlelgeti, keresi azokat a finomságokat, amelyeket más világokban kóstolhatunk, de lefordíthatjuk a mi nyelvünkre is!

Friss finomságok

  • nemorino1981: Bocsánat a gonoszkodásért, a "sütötte"-t SÜTŐben értettem. Nekem is van olyan kajám, amit ELŐsütök... (2009.12.02. 18:24) Fokhagymás pecsenye
  • Lector: Hmmm, jó lett volna látni már készen is a muffinokat, de lehet, hogy hamar elfogyott. (2009.12.01. 21:29) Egytálas csokis muffin
  • Lector: Csodálatos a hús, de a krumpli-kosár legalább annyira izgat! Milyen formában kerül a krumpli a rét... (2009.11.29. 12:01) Aszaltszilvás karaj
  • IllésZsuzsa: Nagyon finom.Az a jó még benne, hogy nem is hizlal...annyira. (2009.11.21. 19:53) Túrófánk

Fokhagymás pecsenye

2009.11.21. 15:28 Lector

Kezdjük itthon az utazást egy fínom fokhagymás pecsenyével. Sertés - esetleg mangalicából - készülő, egyben sült hús, amelynek különleges zamatát döntően befolyásolják az elkészülés körülményei.

Hmmm, a végeredmény valahogy így néz ki. De mi az a sipka a serpenyő felett?

A recept Anyukámtól származik, gyerek koromban gyakran ettük ezt a finom, omlós fehér husit. Elkészítése könnyű: a húst jó sok fokhagymával körbe tűzdelem, befűszerezem ízlés szerint (most sült csirke fűszersóval és provence-i csirke fűszerkeverékkel szórtam, ez volt itthon, látszik, hogy eddig általában csirkét készítettem...:-)), majd egyben megsütöm. Lehet természetesen hagyományos úton, sütőben, alufóliával lefedve is sütni, de mivel Anyukám régen kuktában sütötte, ezért valami hasonló módszert kerestem. Ekkor elhatároztam, hogy kipróbálom a kerámia "sapkás" serpenyőt. Egy picivel több, mint 1 óráig sütöttem, a hús alá zsíradékot tettem, majd néha meglocsoltam egy kis vízzel, de a lényeg, hogy minél kevesebbszer nyissuk le a sapkát, hogy a gőz átjárja végig a husit.

A végeredmény pazar lett, ajánlom mindenkinek!:-) Iza

 

 

 

 

 

Talán az angolok is tudnak hasonlót sertésből? Segíts lefordítani angolra e cikket és kirakni a profi angol fordító oldalra is.

2 komment

Címkék: magyar sertés pecsenye mangalica

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemorino1981 2009.12.02. 18:18:36

"Anyukám régen kuktában sütötte..."
Anyukám mindig kuktában FŐZTE, amit utána (talán) megsütött, de sosem tette sütőbe az alu. kuktát, 1 percre se...

nemorino1981 2009.12.02. 18:24:49

Bocsánat a gonoszkodásért, a "sütötte"-t SÜTŐben értettem. Nekem is van olyan kajám, amit ELŐsütök, vagy ELŐpirítok, de a sütőben kuktában való sütést nem tudtam elképzelni, ezért REGISZTRÁLTAM a kommenthez...
Bocs, és sztornó, már értem, mire gondoltatok.
N1981
süti beállítások módosítása