Kezdjük itthon az utazást egy fínom fokhagymás pecsenyével. Sertés - esetleg mangalicából - készülő, egyben sült hús, amelynek különleges zamatát döntően befolyásolják az elkészülés körülményei.
Hmmm, a végeredmény valahogy így néz ki. De mi az a sipka a serpenyő felett?
A recept Anyukámtól származik, gyerek koromban gyakran ettük ezt a finom, omlós fehér husit. Elkészítése könnyű: a húst jó sok fokhagymával körbe tűzdelem, befűszerezem ízlés szerint (most sült csirke fűszersóval és provence-i csirke fűszerkeverékkel szórtam, ez volt itthon, látszik, hogy eddig általában csirkét készítettem...:-)), majd egyben megsütöm. Lehet természetesen hagyományos úton, sütőben, alufóliával lefedve is sütni, de mivel Anyukám régen kuktában sütötte, ezért valami hasonló módszert kerestem. Ekkor elhatároztam, hogy kipróbálom a kerámia "sapkás" serpenyőt. Egy picivel több, mint 1 óráig sütöttem, a hús alá zsíradékot tettem, majd néha meglocsoltam egy kis vízzel, de a lényeg, hogy minél kevesebbszer nyissuk le a sapkát, hogy a gőz átjárja végig a husit.
A végeredmény pazar lett, ajánlom mindenkinek!:-) Iza
Talán az angolok is tudnak hasonlót sertésből? Segíts lefordítani angolra e cikket és kirakni a profi angol fordító oldalra is.
nemorino1981 2009.12.02. 18:18:36
Anyukám mindig kuktában FŐZTE, amit utána (talán) megsütött, de sosem tette sütőbe az alu. kuktát, 1 percre se...
nemorino1981 2009.12.02. 18:24:49
Bocs, és sztornó, már értem, mire gondoltatok.
N1981