Egy másik kedvenc hazai. Túrófánk a Nagymama receptje alapján közvetlenül Mezőberényből.
Egyszerűnek látszó recept, amely tökéletes kivitelezéséhez azért elkel a rutin, de legalább is a Nagymama telefonos segítsége.
Nagymama elmondta, hogy készíti:
"Összekeverek 1/2 kg túrót, 3 tojást, kis sót, kb. egy marék kristálycukrot, egy kiskanál szódabikarbónát és annyi lisztet, hogy a nokedli tésztánál keményebb masszát kapjunk.
Forró olajba kanállal beleszaggatom, közepes lángon megsütöm, lecsöpögtetem.
Amikor kihült beleforgatom a fahéjas porcukorba."
Tud valaki hasonló édesség receptet Olaszországból? Segíts lefordítani e cikket olaszra, hogy ők is elkészíthessék a túrófánkunkat és kikerüljön az írás a profi olasz fordítók közé.
nzperx 2009.11.21. 19:47:41
IllésZsuzsa 2009.11.21. 19:53:40