HTML

lecTORkos

A lecTOR a különböző nyelvek ínyenc ételeit ízlelgeti, keresi azokat a finomságokat, amelyeket más világokban kóstolhatunk, de lefordíthatjuk a mi nyelvünkre is!

Friss finomságok

  • nemorino1981: Bocsánat a gonoszkodásért, a "sütötte"-t SÜTŐben értettem. Nekem is van olyan kajám, amit ELŐsütök... (2009.12.02. 18:24) Fokhagymás pecsenye
  • Lector: Hmmm, jó lett volna látni már készen is a muffinokat, de lehet, hogy hamar elfogyott. (2009.12.01. 21:29) Egytálas csokis muffin
  • Lector: Csodálatos a hús, de a krumpli-kosár legalább annyira izgat! Milyen formában kerül a krumpli a rét... (2009.11.29. 12:01) Aszaltszilvás karaj
  • IllésZsuzsa: Nagyon finom.Az a jó még benne, hogy nem is hizlal...annyira. (2009.11.21. 19:53) Túrófánk

Szezámos ráksaláta

2009.11.22. 20:48 Lector

Könnyű esti vacsorának való improvizáció otthoni alapanyagokból, amennyiben van még pár szem királyrák a hűtőben. Hozzávalók: - rukkola, sült kaliforniai paprika, fokhagymás királyrák paradicsomszósszal és friss petrezselyemzöldjével végül pirított szezámmag.

Szólj hozzá!

Címkék: rák királyrák paradicsomszósz rukkola petrezselyem szezámmag

Egy kis vasárnapi olasz meló

2009.11.22. 13:52 Lector

Kényeztessük magunkat finomságokkal. A hétköznapi olasz ételek fínom ízei itthon vasárnapi kulináris élménnyé válnak, ha odafigyelünk kicsit. Előételnek egy finom itthon megsütött teljeskiörlésű baguette - amely már önmagában, egy kis vajjal is kellő étvágygerjesztő…

Szólj hozzá!

Címkék: olasz spagetti paradicsom tészta parmezán pesto ebéd szárított mozzarella baguette rukkola olivabogyó durum crudo prosciutto

Túrófánk

2009.11.21. 16:05 Lector

Egy másik kedvenc hazai. Túrófánk a Nagymama receptje alapján közvetlenül Mezőberényből. Egyszerűnek látszó recept, amely tökéletes kivitelezéséhez azért elkel a rutin, de legalább is a Nagymama telefonos segítsége.                …

2 komment

Címkék: magyar édesség túró fánk nagymama desszert

Fokhagymás pecsenye

2009.11.21. 15:28 Lector

Kezdjük itthon az utazást egy fínom fokhagymás pecsenyével. Sertés - esetleg mangalicából - készülő, egyben sült hús, amelynek különleges zamatát döntően befolyásolják az elkészülés körülményei. Hmmm, a végeredmény valahogy így néz ki. De mi az a sipka a serpenyő…

2 komment

Címkék: magyar sertés pecsenye mangalica

süti beállítások módosítása